ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:
Από το καλοκαίρι του 2017, με ενέργειες και προσωπική εργασία της αείμνηστης Βούλας Καλοβυρνά, ιδρύθηκε το Εκκλησιαστικο Μουσείο με εκθέματα από την Κεντρική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τελεί υπό την αιγίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού μας.

Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Ασημακόπουλος

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Ίσαρη λειτούργησε για πρώτη φορά το 1899. Ο πρώτος συρμός  πέρασε από το Ίσαρη στις 4 Νοεμβρίου 1899. Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν πριν το 1890, από την εταιρία Λακραντάν, η οποία στη πορεία πτώχευσε και αναπόφευκτα οι εργασίες σταμάτησαν. Το 1895 οι εργασίες επαναλήφτηκαν με αργούς ρυθμούς, κυρίως λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους μεταξύ των Χράνων, του Ίσαρη και του Δεσύλλα. Ο πρώτος μόνιμος σιδηροδρομικός υπάλληλος με την ειδικότητα του κλειδούχου ήταν ο Χρήστος Κυρ. Κυριακόπουλος (Ρουμβούτσος).
Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο χωριό μας, στο διάβα των ετών, έζησε μεγάλες στιγμές, ιδίως κατά την μετανάστευση των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό.
Για πάνω από 100 χρόνια η Αγριακόνα βίωνε το πέρασμα των συρμών καθημερινά. Σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ίσαρη, εγκαταλελειμμένος, περιμένει τον εκσυγχρονισμό του και την αξιοποίηση του.

 

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.