ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

  • 100 χρόνια από την οδυνηρή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922-2022).

Από διηγήσεις και οικογενειακά κειμήλια, φωτογραφίες και δελτάρια το χωριό μας έστειλε αρκετούς στρατιώτες κλάσεων 1919-20-21 στο μέτωπο της Μικράς Ασίας. Υπήρξαν απώλειες αλλά οι επανακάμψαντες είχαν πολλά διδαχθεί από την οδυνηρή ήττα και τα επακόλουθα της συμφοράς. Ο Σύλλογος τιμά την επέτειο με ένα ιστορικό αφιέρωμα (ανάρτηση στο site: www.isari.gr),

Untitled 1

με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες για Ισαραίους οπλίτες και κυρίως για το χαμό σαν αιχμάλωτος των Τούρκων του επιτελάρχη Τ/χη Π.Ζ. ήρωα Θεόδωρου Κ.Σιώρη, του 18ου Συντάγματος του Β’ Σώματος Στρατού στη Μαγνησία της Ιωνίας. Δύο στρατιωτικές στολές του ήρωα Τ/χη (δωρεά των εγγονών του Κων/νου και Πηνελόπης Σιώρη), κοσμούν επετειακά το ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου στο Ίσαρι, στην κεντρική πλατεία του χωριού, απέναντι από το Μνημείο Ηρώων.

  • Ο Σύλλογός μας με ιστορία 88 ετών (έτος ίδρυσης 1934) τιμά φέτος τα πενήντα χρόνια (1972-2022) από την έκδοση του βιβλίου ΙΣΑΡΙ του Ισαραίου δημοσιογράφου Δ.Γ.Κυριακόπουλου.

Η Ευγενία Παπαδοπούλου με ηλεκτρονικό της μήνυμα (29-9-2022) μας διεμήνυσε  εκ μέρους  της αξιότιμης Αγγέλας Κυριακοπούλου-Παπαδοπούλου, την παραχώρηση, προς το Σύλλογο των εν Αθήναις και απανταχού  Ισαραίων "ο Άγιος Νικόλαος", του δικαώματος της δημοσίευσης σε ηλεκτρονική μορφή στο επίσημο site (ιστοσελίδα) του Συλλόγου μας www.isari.gr, του εκδοθέντος από τον πατέρα της βιβλίου με τίτλο: ΙΣΑΡΙ (1972), σαν αποκλειστική κληρονόμος του.

Ο Σύλλογός μας λοιπόν συνεχίζει να αποτίνει δάφνες τιμής και ευχαριστίες στον σπουδαίο Δημ. Κυριακόπουλο του Γεωργίου που διακρίθηκε για τους κοινωνικούς του αγώνες και υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ευθύνη, αρετή και αγωνιστικότητα. Με τις ευχές του Δ.Σ. μας, το βιβλίο αυτό που κοσμούσε τις βιβλιοθήκες των παλαιών Ισαραίων, τώρα θα απευθυνθεί ψηφιακά και στους νεώτερους Ισαραίους και όχι μόνο, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό που θα διαβάσουν τα εμπνευσμένα κείμενα του Δημ. Κυριακόπουλου γεμάτα ιστορική γνώση, ήθος, αλληλεγγύη και πατριωτική αγάπη για την κωμόπολη Ίσαρι της καταγωγής του. Ευχαριστούμε τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κο Χάρη Ασημακόπουλο που διευθέτησε τα σχετικά με την επικοινωνία μας με την κα Αγγελική Κυριακοπούλου, κόρη του συγγραφέα, όπως και το μέλος του Δ.Σ. κο Γιώργο Ζορμπά που είχε την αρχική ιδέα και πραγματοποίησε τις αναρτήσεις και τις σαρώσεις των σελίδων και των φωτογραφιών του βιβλίου για το site!

Κοινωνικά

  • Η Μαρία κόρη της Παναγιώτας Γ. Ντόρντα  έφερε πρόσφατα στη ζωή ένα υγιές αγόρι. Ευχές για καλή τύχη και μακροημέρευση στους γονείς και στο νεογέννητο!
  • Τέλη Σεπτεμβρίου έγινε στο χωριό το ετήσιο μνημόσυνο της αείμνηστης Βούλας Καλοβυρνά-Μεντή.

Ευχές για "περαστικά" και καλή ανάρρωση στον αγαπητό πάρεδρο του χωριού μας Νίκο Κερασιώτη καθώς και στον πρώην πάρεδρο του Ίσαρι Τάκη Τσουτσουμπρή.

Στα θέματα υγείας και αλληλεγγύης τα μέλη μας και το Δ.Σ. του Συλλόγου πάντα πρωτοστατούν για το κοινό καλό!

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.