ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευχές

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Γρηγορίου και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εύχονται στα μέλη του Συλλόγου και σε όλους τους Ισαραίους στο Ίσαρη,  στην Αθήνα και απανταχού της Γης, το 2022 να φέρει Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη, Αισιοδοξία, Αντοχές, λιγότερα προβλήματα και πιότερες Χαρές!

*****

ΝΕΑ

  • Την Τρίτη 7/12/2021 στα Γραφεία μας συναντήθηκαν πρώην πρόεδροι του ιστορικού μας Συλλόγου κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. με μέλη του Συλλόγου και με μέλη του Δ.Σ. για μια εποικοδομητική  συζήτηση για επίλυση θεμάτων που άπτονται της καταστατικής λειτουργίας του Νομικού προσώπου που λέγεται Σύλλογος Ισαραίων με 87 χρόνια ζωής. Καταγράφηκαν προβληματισμοί των Δημ.Βελή, Δημ.Σιώρη, Θ. Μπέη και άλλων για θέματα Ξενώνα, Λαογραφικού Μουσείου, δικαιώματα ιστοτόπων και ιστοσελίδας, κ.τ.λ. Όλα αυτά για να προχωρήσουμε στο μέλλον δίχως παρεξηγήσεις και αναμοχλεύσεις. Τα μέλη θα ενημερωθούν για όλα, αλλά το πλέον αυστηρό μήνυμα της συνάντησης ήταν να πεισθούν τα μέλη για την καταβολή των ετήσιων συνδρομών και χορηγιών για να σταθεί στο ύψος του ο Σύλλογός μας. Θυμίζουμε ότι το ΙΒΑΝ του λογαριασμού στην ALPHABANK είναι: GR53 0140 1190 1190 0232 0004 451 .-
  • Τη Δευτέρα 13/12/2021, η αντιπρόεδρος κα Σ. Λάμπρου εκπροσώπησε το Σύλλογο σε εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 00  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 01  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 02  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 03

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων προβλήθηκε, σε πρώτη προβολή, η ταινία του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης”.

  • Εκδήλωση  του Συλλόγου για το 1821

1821 DEC

Το  Δ.Σ του Συλλόγου μας σύσσωμο διοργάνωσε μια επετειακή εκδήλωση Τιμής και Δόξας για τα 200 χρόνια από το 1821, με τίτλο Το Ίσαρη και οι Ισαραίοι στην επανάσταση του 1821, πριν και μετά’’.

Όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή 19η Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα των Γραφείων του Συλλόγου, οδός Ερμού 64, άκουσαν το Γεν.Γραμματέα μας Καθηγητή κο Γεώργιο Φ. Σιώρη να εξιστορεί σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν και σηματοδοτούν τη δόξα του τιμημένου Ίσαρη και των ηρώων Ισαραίων Αγωνιστών (Αθανάσιου Σιώρη, Παναγιώτη Κονταμέτη Κατριβάνου κ.α.) με χρήση οπτικού ψηφιακού υλικού.

IMG 4803  20211219 175312

20211219 175212  20211219 175248

20211219 175248  20211219 185052

Στο χώρο αναρτήθηκαν δεκάδες λιθογραφίες έργων του Peter Von Hess,

othonas nauplio peter fon hess

κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Ιερεμία που κηδεύτηκε στις 16/12. Μεγάλη η βοήθεια της αντιπροέδρου Σούλας Λάμπρου και του μέλους Γιώργου Ζορμπά για τη γραφιστική του προσφορά.

  • Τις Γιορτές, στο  Ί σ α ρ η

Οι μεγάλες γιορτές  Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς - Φώτων πέρασαν!  Ο ήπιος  χειμώνας  άφησε αρκετούς επισκέπτες να έλθουν στο Ίσαρη  για τις γιορτές!  Ο Ξενώνας μας και το ξενοδοχείο του χωριού ήταν γεμάτα τα Χριστούγεννα αλλά ο κόσμος μειώθηκε αισθητά την Πρωτοχρονιά λόγω και των μέτρων του covid-19. Το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο <<Αλώνι>> (κεντρική πλατεία) τοποθετήθηκε και φέτος από τον τοπικό εκπρόσωπο του χωριού μας κο N.Κερασιώτη και φωτογραφήθηκε από πολλούς επισκέπτες ενώ υπήρχαν αναρτήσεις στους ιστότοπους  κοινωνικής δικτύωσης με ευχές και δρώμενα του χωριού. Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο παπα - Κώστας πρωτοστάτησαν σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις!

Πένθη

  • Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον ειρηνικό θάνατο του Louis Sioris στις 8/12/21 σε ηλικία 87 ετών. Ο Λεωνίδας Σιώρης (1934-2021) ήταν δευτερότοκος γυιός του Ευθύμιου Σιώρη και της Χρυσούλας Λάμπρου. Κηδεύτηκε στις 13/12 στην Οττάβα του Καναδά, όπου ήταν εγκατεστημένος από τη δεκαετία του ΄60. Αιωνία του η μνήμη !
  • Απεβίωσε  στην Αθήνα η Ελένη Τζέμη σε ηλικία 106 ετών και κηδεύτηκε στις 8/12/21 στο χωριό καταγωγής της το Ίσαρη όπως ήταν επιθυμία της. Η Ελένη Τζέμη ήταν η τελευταία από τις αδελφές της και αδελφούς της που άφησε τα εγκόσμια ενώ έζησε μια εν κόσμω μοναστική ζωή σαν κοσμοκαλόγρια’’. Ήταν από της ιδρύτριες του Ιδρύματος της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ένωσης Κορασίδων (Ο.Χ.Ε.Κ.) Βύρωνος και ευεργέτησε τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ίσαρι κατά την ανακαίνισή του το 2002. Είχε διοργανώσει κατασκήνωση καλοκαιρινή στο Σχολείο το 1955 και υπήρξε κατηχήτρια και φιλάνθρωπος. Πάνω από 100 άτομα και 35 στεφάνια γέμισαν το κοιμητήριο του Ίσαρη και τον Ξενώνα για καφέ και φαγητό! Για τη ζωή και τη δράση της εκλιπούσας και των αδελφών της θα συμπληρώσουμε σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου μας www.isari.gr, που πρέπει να παρακολουθείτε εσείς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας , εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους  όλων των μεταστάντων. Η  νέα χρονιά να μη φέρει άλλες λύπες!

Προσφορές

Γ.Φ. Σιώρης προσφέρει 50 ευρώ στο Σύλλογο στη μνήμη του πολυαγαπημένου του θείου Λεωνίδα Σιώρη.

Τέλος,

Ο Σύλλογός μας, προκειμένου να αναδείξει το έργο συμπατριωτών μας που αφορά:
α) σε συγγράμματα,
β) σε άρθρα πατριωτικού ή και γενικότερου ενδιαφέροντος,
γ) στον πολιτισμό (καλλιτεχνική δραστηριότητα),
δ) σε όποιον άλλο τομέα,
ΚΑΛΕΙ τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο.
Επίσης, αν υπάρχουν στη διάθεσή σας αναμνηστικές φωτογραφίες του παρελθόντος από τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και επιθυμείτε τη δημοσίευσή τους.
Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω μηνύματος στη σελίδα του Συλλόγου στο FACEBOOK, είτε στο E-MAIL του "Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.".
 
© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.