ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΑΡΑΙΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
 
Μία ακόμα σπουδαία διάκριση για την Ισαραία ποιήτρια Μαρία Μιστριώτη-Κονταξή , αυτή τη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας που έγινε στη πόλη BROUMOV της Τσεχίας από 17 ως 21 Οκτωβρίου 2018. Η πρόσκληση ήταν από την Εταιρεία Τσέχων Λογοτεχνών .
Κατά την διάρκεια του ποιητικού Φεστιβάλ έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου της 
με τον τίτλο '' ΚΑΙ ΝΟΣΤΟΝ ΕΜΟΝ '' το οποίο μεταφράστηκε και στην Τσέχικη γλώσσα.
Την μετάφραση έκανε η Τσέχα ποιήτρια κ. Βera Kopecka, η οποία ήταν και η Πρόεδρος του Φεστιβάλ .Το βιβλίο μεταφράστηκε από την πολωνική γλώσσα στην Τσέχικη. (στα Πολωνικά έχει μεταφραστεί από το 2005).
Η κ. Κopescka τόνισε μεταξύ άλλων, ότι « έκανα αυτήν τη μετάφραση , διότι η ποίηση της Ελληνίδας ποιήτριας Μαρίας Μιστριώτη, με αναφορές μάλιστα στην Ομηρική Οδύσσεια είναι σημαντική και με συγκινεί ιδιαίτερα… Εισπράττω την παρουσία της εδώ σαν έναν συνδετικό κρίκο πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες , την Ελλάδα και την Τσεχία ...'' Το βιβλίο, της το παρέδωσε η κ. Bera Kopecka στην κεντρική βιβλιοθήκη της πόλεως BROUMOV.
Σε κάθε της  ομιλία, η Μαρία Μιστριώτη- Κονταξή έκανε αναφορά στον τόπο καταγωγής της,  στο Ίσαρη Αρκαδίας .
Άλλωστε, όπως η ίδια πάντα τονίζει, « κρατώ τις ''ρίζες'' μου στη σκέψη μου και στην καρδιά μου και χρέος έχω να μιλάω γι' αυτές ...» 
Όλοι οι Ισαραίοι νιώθουμε περήφανοι για την Μαρία και από την καρδιά μας την ευχαριστούμε που κυριολεκτικά «ταξιδεύει» το Ίσαρη τόσο δημιουργικά στα πέρατα του κόσμου!
 
Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν από το χωριό μας οι εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης των Παρράσιων Μονοπατιών. Το πρώτο σκέλος αφορά το κομμάτι από το Ίσαρη ως το Ζαγκλακόρεμα και από εκεί ως τη Λυκόσουρα. Μία απόσταση τριών χιλιομέτρων με πολλές εναλλαγές του τοπίου, μέσα στο δάσος, σε σχήμα γαλαρίας και με μοναδικά σημεία θέασης. Ήδη καθαρίστηκαν τα πρώτα 1200 μέτρα και θα συνεχίσουν με τη βοήθεια του καιρού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης τη σήμανση και την οριστική καταγραφή της διαδρομής. Η όλη εργασία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟΝ 2020 (ΤΑΠ-ΤΟΚ). Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τις εργασίες έχουν αναλάβει συμπατριώτες μας Ισαραίοι, υπό την επίβλεψη του κ. Φώτη Ζώη, Προέδρου του Σωματείου των Φίλων του Παρράσιου Πάρκου.
Στα πλαίσια της πρόληψης ακραίων φυσικών φαινομένων και ιδίως πυρκαγιάς ο Σύλλογος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού μας το τελευταίο δίμηνο έκαναν προσπάθειες επισκευής του αλεξικέραυνου στη σκεπή του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου. Ωστόσο λόγω της παλαιότητας του η επισκευή ήταν αδύνατη  και ως εκ τούτου πρέπει να τοποθετηθεί νέο αλεξικέραυνο. Δυστυχώς το κόστος αγοράς και τοποθέτησης ξεπερνά τις δυνατότητες του Συλλόγου και του Ιερού Ναού. Καλούμε λοιπόν, όλους τους συμπατριώτες  που θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για το χωριό μας, όπως επικοινωνήσουν είτε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, είτε με τον ιερέα του χωριού για περισσότερες πληροφορίες.
Συνεχίστηκαν και τον προηγούμενο μήνα, σημαντικά έργα στο χωριό μας με κριτήριο την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ανώνυμος συμπατριώτης μας με δικά του έξοδα, προχώρησε στον καθαρισμό του χώρου πάνω από τη Κεντρική Βρύση, καθώς και της άνω εισόδου του Δημοτικού Σχολείου, ο Αριστείδης Ρούπας επίσης με δικά του έξοδα δημιούργησε τσιμεντένιο διάδρομο μήκους σχεδόν 10 μέτρων στο νεκροταφείο καθώς και δεύτερος ανώνυμος συμπατριώτης μας τοποθέτησε ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης-ταχύτητας στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας για το αμέριστο ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους για το χωριό μας!
Ιδιαίτερη και έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο θέμα που ταλαιπωρεί το χωριό μας τα τελευταία 5 χρόνια με τα επικίνδυνα κτίσματα , τα οποία παρόλο που έχουν  χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα και η γραφειοκρατία έχει περατωθεί, αυτά παραμένουν στη θέση τους. Παρά τα άπειρα διαβήματα διαμαρτυρίας στον Δήμο Μεγαλόπολης από πολλούς Ισαραίους, ο Δήμος, για τους δικούς του λόγους, δεν έχει καταφέρει ως τώρα να ανταποκριθεί στις δικές του αποφάσεις. Καλούμε, για πολλοστή φορά, τον Δήμο Μεγαλόπολης να τελειώνει οριστικά με αυτό το χρόνιο πρόβλημα για το χωριό μας προτού λάβουν χώρα δυσάρεστα γεγονότα που αφορούν την ασφάλεια όλων των συμπατριωτών μας.  
Ενημερώνουμε όλους τους συμπατριώτες μας ότι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο χωριό μας θα γίνει την Κυριακή στις 13 Ιανουαρίου 2019. Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία και ακολούθως η κοπή της πίτας στον Ξενώνα μας. Στην Αθήνα, ο Σύλλογος θα κόψει την Πρωτοχρονιάτική Πίτα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στον πάντα φιλόξενο χώρο του ATRIUM ATHENS HOTEL ( Ωκεανιδών 21, πλησίον Ι.Ν. Αγίου Σώστη, Λεωφ. Συγγρού). Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Πένθος: Στις 22 Νοεμβρίου πέθανε ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, Θεόδωρος Κτιστόπουλος, σε ηλικία 90 ετών. Ετάφη τη μεθεπόμενη στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ισαραίων εύχονται σε όλους τους Απανταχού Ισαραίους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!
 
 
© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.