Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο χωριό μας.

Η ημέρα ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Ζιόμπολα. Ακολούθησε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων Ισαραίων, στο Ηρώο, στη Κεντρική Πλατεία μας. Στεφάνια κατέθεσαν, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Τάκης Τσουτσουμπρής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ισαραίων κ. Χάρης Ασημακόπουλος. Η ημέρα έκλεισε με το παραδοσιακό κέρασμα του Προέδρου του χωριού και τις πολλές παρέες των συμπατριωτών μας να γεμίζουν τα μαγαζιά και να δίνουν ζωή, έστω και για λίγο, στο Ίσαρη.

Και του χρόνου!

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του χωριού μας συνέταξε τα προβλήματα και τις ανάγκες του χωριού και τα κατέθεσε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαλόπολης, στα πλαίσια του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2019. Τονίστηκε ιδιαίτερα ο χαρακτηρισμός του Ίσαρη ως παραδοσιακός οικισμός, η επισκεψιμότητα λόγω των ξενοδοχειακών καταλυμάτων καθώς και η αξιοποίηση του σχολικού κτιρίου με γνώμονα την όποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει. Ο Σύλλογος ενημερώθηκε και ενέκρινε τις προτάσεις και υποδείξεις του Προέδρου. Οι 18 προτάσεις είναι αναρτημένες στον πίνακα ανακοινώσεων στη Κεντρική Πλατεία του χωριού. Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί περαιτέρω, μπορεί να επικοινωνήσει και με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, ο Δήμος Μεγαλόπολης να αντιληφθεί τα μείζονα, έστω, προβλήματα του Ίσαρη και να ανταποκριθεί στον βαθμό που αξίζει, σε ένα χωριό με ιστορία και προσφορά.

Από την Περιφερειακή Ενότητας Αρκαδίας ανακοινώθηκαν έργα ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Νομού. Στην περιοχή της Μεγαλόπολης θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο φωτισμός του κόμβου της παλιάς εθνικής προς Καλαμάτα στην έξοδο προς Ίσαρη-Βάστα. Το σημείο ήταν πολύ σκοτεινό και επικίνδυνο το βράδυ για τους οδηγούς.

Ο Σύλλογος ενημερώνει όλους τους συμπατριώτες, ότι τα γραφεία στην Αθήνα παραμένουν κλειστά μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Πένθος: Στις 10 Οκτωβρίου πέθανε ο Τσαγκάρης Βασίλειος του Ηλία, σε ηλικία 72 ετών και ετάφη την επομένη στο χωριό μας. Στον αδερφό του Γιώργο και στους οικείους του ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.  

Δωρεά: Ανώνυμος προσέφερε στο Σύλλογο το ποσό των 55 Ευρώ. Τον ευχαριστούμε!

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.