Στις 10 Αυγούστου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βασταίων, οργανώθηκε εκδρομή- ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Οι τυχεροί εκδρομείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του Αρχαίου Θεάτρου για πάνω από δύο ώρες και πραγματικά απόλαυσαν ένα σπάνιο πολιτιστικό γεγονός.

Ευχαριστούμε τους φίλους Βασταίους για την εξαιρετική συνεργασία και ευελπιστούμε σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Στις 12 Αυγούστου, στο στολίδι του χωριού μας, στο Δημοτικό Σχολείο, οργανώθηκε για πρώτη φορά, Έκθεση Εικαστικών και Αγιογραφίας, με συμμετοχή πολλών Ισαραίων καλλιτεχνών, αλλά και φίλων του Ίσαρη!

Η προσέλευση ήταν μαζική και η προσπάθεια μας αυτή αγκαλιάστηκε από όλους τους συμπατριώτες μας, αλλά και από φίλους από γειτονικά χωριά. Μας τίμησε με τη παρουσία του ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης «Καλλιστώ», με τον οποίο ο Σύλλογος μας διατηρεί εξαιρετική συνεργασία. Στα εγκαίνια της Έκθεσης, κληρώθηκε πίνακας της ζωγράφου κ. Μαρούλας Τσιρογιάννη, ο οποίος ήταν προσφορά της Γκαλερί Art.Estate που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Τυχερή της βραδιάς η κ. Έλενα Φίλανδρου. Η Έκθεση διήρκεσε μία εβδομάδα και έτυχε μεγάλης επισκεψιμότητας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους επιμελητές της Έκθεσης, την κ. Έλενα Λάμπρου και τον κ. Γιώργο Ντέρο, οι οποίοι με την εμπειρία τους, έδωσαν το έναυσμα για περισσότερες μελλοντικές ανάλογες δράσεις. Ακολούθησε μουσική βραδιά, στον Ξενώνα, με το συγκρότημα « ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ», η οποία έγινε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Μεγαλόπολης.

https://sillogoskallisto.wordpress.com/2018/08/16/%ce%af%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%82-12-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-2018/

Στις 13 Αυγούστου έγινε η παιδική γιορτή του Συλλόγου στο προαύλιο  του Σχολείου μας. Παιδικές φωνές, μουσική, χαμόγελα, χρώματα γέμισαν το Σχολείο θυμίζοντας άλλες εποχές. Οι πολλοί μικροί Ισαραίοι, αλλά και οι Βασταίοι και Λυκοσουραίοι «ταξίδεψαν» με τα παραμύθια και της κ. Μπαρδαμάσκου Ελένης και η βραδιά έκλεισε με πολλά δώρα που προσέφερε ο Σύλλογος, η κ. Σούλα Λάμπρου  και ο κ. Άρης Ρούπας. Ανάλογες εκδηλώσεις θέλουμε να γίνουν θεσμός στο χωριό μας!

Στις 14 Αυγούστου Μία συγκινητική αλλά και παραδειγματική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, έλαβε χώρα την παραμονή της Παναγίας, όπου ομάδα παιδιών από το χωριό μας, με την επίβλεψη της κ. Σοφίας Ξηρόκωστα του Βασίλη, με γάντια και σακούλες στα χέρια, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό κυρίως δρόμων και κοινοχρήστων χώρων. Πραγματικά, εικόνα προς μίμηση. Συγχαρητήρια!

Στις 15 Αυγούστου Ανήμερα της Παναγίας πολλοί συμπατριώτες μας, βρέθηκαν στο ομώνυμο εξωκλήσι μας, όπου για ακόμα μία χρονιά ο π. Νεκτάριος μας τόνισε το νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής. Το βράδυ το καθιερωμένο πανηγύρι μας συνοδεύτηκε με πολύ κέφι και χορό. Πλούσια και φέτος η λαχειοφόρος αγορά του Συλλόγου, με μεγάλο τυχερό τον κ. Γιάννη Ντόρτα, ο οποίος κέρδισε το μεγάλο δώρο της βραδιάς, μία τηλεόραση. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία πολλών νέων παιδιών, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Και του χρόνου!

 Στις 17 Αυγούστου, το πρωί, έγινε Θεία Λειτουργία, στο προσφάτως ανακαινισμένο εξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Ακολούθησε πλούσιο τραπέζι στο, μοναδικού φυσικού κάλλους, προαύλιο χώρο του ομώνυμου εξωκλησίου.  Και του χρόνου!

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Νεκταρίου, στο Ίσαρη, ιδιοκτησίας οικογένειας Βελλή. Ακολουθήσε Αρτοκλασία και παραδοσιακό κέρασμα με γουρουνοπούλα και κρασί προσφορά της ίδιας οικογένειας.

 

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.