Στις 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσιάστηκε το ποιητικό έργο της Ισαραίας Μαρίας Μιστριώτη, με τίτλο «εγγύς γαρ νυκτός» από τις εκδόσεις Βεργίνα.

Μία μοναδική βραδιά, γεμάτη ποίηση, απαλή μουσική υπόκρουση και με απόλυτη δωρική αφήγηση του έργου της, η συμπατριώτισσά μας, παρουσίασε τη νέα της δημιουργία. Πλήθος λογοτεχνών και ποιητών εκθείασαν και απογείωσαν το συνολικό έργο και προσφορά της ποιήτριας στα ελληνικά γράμματα. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον σύζυγο της, ιατρό, ζωγράφο και γλύπτη Γιώργη Μιστριώτη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας σφραγίδα επιστημονικής και καλλιτεχνικής προσφοράς. Έκδηλα συγκινημένη η Μαρία Μιστριώτη αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδικά της χρόνια και στις αναμνήσεις της από το Ίσαρη και στους γονείς της Βασίλη και Ελένη Κονταξή.

Αξιοσημείωτη η παρουσία πλήθους συμπατριωτών μας αλλά και του Συλλόγου μας, τους οποίους, η ποιήτρια, σαφώς σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα τους ευχαρίστησε.
Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια για το μικρό χωριό μας, να κατάγονται από αυτό μεγάλοι και σπουδαίοι άνθρωποι. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο τόπος μας βγάζει, ακόμα, ανθρώπους λόγιους, γεμάτους έμπνευση και δημιουργία με μεγάλη προσφορά στις τέχνες και τα γράμματα.
Μία από αυτούς είναι και η καταξιωμένη τόσο στο τόπο μας, όσο και στο εξωτερικό, η Μαρία Μιστριώτη.

Μαρία σε ευχαριστούμε!

View the embedded image gallery online at:
http://www.isari.gr/index.php/el/nea/62-12-2018#sigProIda8193163aa

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.