Νέα από το χωριό:

Με αφορμή την πρόσφατη θρασύδειλη απόπειρα ληστείας στο σπίτι του Προέδρου του χωριού μας και με την σαφή αδυναμία του Αστυνομικού  Τμήματος της Μεγαλόπολης για πιο εντατικές περιπολίες, ενημερώνουμε όλους τους συμπατριώτες ότι στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα λάβει χώρα μεγάλη συζήτηση επί του θέματος.

Η ασφάλεια του χωριού μας και των περιουσιών όλων είναι καίριο ζήτημα και αναμένουμε από όλους τους συμπατριώτες τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους.

Βραβεύσεις:

  • Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Ισαραίων ο οποίος διαχρονικά αναγνωρίζει και τιμά συμπατριώτες με προσφορά και έργο στον τόπο μας, βράβευσε τον επίλεκτο Χρουσαίο και Πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Χρουσαίων Δημήτρη Παπαθανασίου.

83045976 2679975182049798 2646823207327236096 o

Το έργο του, η προσφορά του αλλά η αγάπη του πάνω από όλα για τον τόπο του, ας είναι φάρος δημιουργίας για όλους μας.

 

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ‘’ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ’’  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΑΡΑΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΤΡΙΩΤΗ

thumbnail 9189082f4804c1ab16e77d2cfe8d09d4 XL 

Με το Βραβείο ‘’ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ’’ 2019 τιμήθηκε η ποιήτρια Μαρία Μιστριώτη, από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, για το βιβλίο της με τίτλο ‘’εγγύς γάρ νυκτός…’’ εκδόσεις ‘’Βεργίνα’’ 2017.

Πρόκειται για σύνθεση, η οποία αποτελείται από Ποίηση της Μαρίας Μιστριώτη και από Πίνακες και γλυπτά του Γιώργη Μιστριώτη.

Η Μαρία Μιστριώτη έχει τιμηθεί με επίσης σημαντικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την ποίησή της και για την προσφορά της στον Πολιτισμό και στην διατήρησή του.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα βραβεία:

- ‘’Δελφικής Αμφικτιονίας’’ το 1988.

- Μετάλλιο ‘’ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΙΕΖΩΤΗ’’ και ειδικό δίπλωμα, από τον Δήμο Χαλκιδέων το 1992.

-Μετάλλιο και δίπλωμα από τη Νομαρχία της Εύβοιας το 1992.

-Μετάλλιο ‘’STANISLAW STAZIC’’ στη Πολωνία το 1999.

-Κρατικό Βραβείο - Μετάλλιο και ειδικό δίπλωμα από το Υπουργείο Πολιτισμού της Πολωνίας το 2004, δια χειρός του τότε Προέδρου της Πολωνίας κ. Aleksander Kwasniewski, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήσεως στο Υπουργείο Πολιτισμού της Πολωνίας, από τον τότε Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, κ. Grzegorz Dziemidowicz.

-Βραβείο ‘’Nikosa Chadzinikolau – Μετάλλιο και ειδικό δίπλωμα  στη Πολωνία, 2017.

-Το Διεθνές Βραβείο ‘’HOMER’’ –EUROPEAN MEDAL OF POETRY AND ART – Μετάλλιο και ειδικό δίπλωμα, το 2019.

-Το Διεθνές Βραβείο ‘’IANICIUS’’ – KLEMENSA JANICKIEGO – Μετάλλιο και ειδικό δίπλωμα, το 2019.

-Μετάλλιο και ειδικό δίπλωμα από την Academia Internationala ‘’MIHAI EMINESCU’’ – Ρουμανία το 2019.

-Μετάλλιο -Έμβλημα της Ιστορικής Πολωνικής πόλεως ‘’POLANICA –ZDROJ’’ –Πολωνία, 2019.

Η Μαρία Μιστριώτη έχει εκδώσει επτά Ποιητικές συλλογές και έχει ασχοληθεί με την μελέτη έργων, της Μαρίας Πολυδούρη, του Ανδρέα Κάλβου και του Federico Garcia Lorca.

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα: Ιταλικά, Αγγλικά, Πολωνικά, Αραβικά, Ρουμάνικα, Τσέχικα, Ρωσικά, Κινεζικά.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές Διεθνείς Ποιητικές συναντήσεις και έχει διοργανώσει στη Χαλκίδα δύο επίσης Διεθνείς Ποιητικές συναντήσεις: Την πρώτη το 2002 με τον Δήμο Χαλκιδέων και με τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Εύβοιας και τη δεύτερη το 2019 με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε τιμητικό δίπλωμα, από τον νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.

Η Μαρία Μιστριώτη είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της Επιτροπής Κρίσεως νέων μελών.

 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΑΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

20200202 120903

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, σε έναν μοναδικού κάλλους χώρο, δίπλα στους Στήλους του Ολυμπίου Διός, στο ROYAL OLYMPIC HOTEL, έγινε ένα ακόμα Ισαραίικο αντάμωμα, με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ισαραίων (Αναλυτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας).

Ο Σύλλογος Ισαραίων ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες και εύχεται σε όλους τους Ισαραίους Καλή Χρονιά!

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΖΟΡΜΠΑ

Untitled Panorama1

Ένα ακόμα σπουδαίο πολιτιστικό Σαββατοκύριακο έλαβε χώρα για τον Σύλλογό μας στις 31 Ιανουαρίου. Σε συνέχεια της προσπάθειας ανάδειξης του έργου συμπατριωτών μας των γραμμάτων και των τεχνών, το γραφείο μας στην Ερμού φιλοξένησε έργα και κατασκευές της Δήμητρας Κυριάκου Ζορμπά (συζ. Γιώργου Α. Ζορμπά)(Αναλυτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας).

Συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την άρτια και υψηλού επιπέδου οργάνωση!

 

Πένθη:

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο Κων/νος Τριπερίνας, σύζυγος της Ελένης Τσουτσουμπρή. Ετάφη στις 20 Ιανουαρίου στο Κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου.

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε η ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους Μαρία Γαλάνη, σύζυγος Ηλία Λυμπερόπουλου και κηδεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο Κοιμητήριο του χωριού μας.

Στους οικείους τους τα θερμά μας συλλυπητήρια.

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.