25η Μαρτίου 2019 στο χωριό μας!
Σε παραδοσιακό κλίμα, με ηλιόλουστο καιρό και αρκετό κόσμο, η ημέρα ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο χοροστατούντων των π. Νεκταρίου και του π. Κωνσταντίνου και συνεχίστηκε με το τρισάγιο στους Ισαραίους Ήρωες του 1821, στο Ηρώο, στη σημαιοστολισμένη πλατεία μας. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του χωριού μας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου και όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και το Μακεδονία Ξακουστή.
Την ίδια ημέρα ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια της διαχρονικής προσφοράς του στη γενέτειρα μας, δώρισε στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου στο Κοιμητήριο, έναν πλήρη μικροφωνικό εξοπλισμό για τις λειτουργικές ανάγκες του.
 Την Κυριακή 31 Μαρτίου, στα γραφεία μας, στην Ερμού, έγινε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ιστορικού Συλλόγου μας. Επικράτησε απόλυτη σύμπνοια και ενότητα και συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το χωριό μας. Της Γ.Σ. προέδρευσε ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Μπέης, ο οποίος κατεύθυνε τη διαδικασία άριστα. Στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του Συλλόγου μας, παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του χωριού μας Τάκης Τσουτσουμπρής ο οποίος μετέφερε τα προβλήματα του χωριού και αντάλλαξε τις σκέψεις του με τους συμπατριώτες μας. Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Δ.Σ. και τους ευχόμαστε καλή δύναμη! Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διετία 2019-2021 έχει ως εξής:
 
Πρόεδρος: Χάρης Ασημακόπουλος
Γεν. Γραμματέας: Σούλα Λάμπρου
Αντιπρόεδρος: Αλέκος Γρηγορίου
Ταμίας : Παναγιώτης Λάμπρου
Μέλη: Γιώργος Σιώρης, Ειρήνη Ζιόβα-Λάμπρου, Γιάννης Σμυρνής
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ισαραίων ευχαριστεί τόσο τους «παλαιούς» όσο και τους νεότερους Ισαραίους για την μαζική συμμετοχή και υποστήριξη και δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες δράσεις, με σύμμαχο πάντα την αγάπη όλων μας για τον τόπο μας. 
Επίσης, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους όλους τους Ισαραίους!
Άλλα Νέα:
Εγκρίθηκε από το Λιγνιτόσημο ( ΕΑΠ ) η χρηματοδότηση για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού από την είσοδο του χωριού ως την οικία Ιωάννη Σιώρη (στις Γούρνες).
Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος στις Γούρνες, μετά την πρόσφατη καθίζηση που υπέστη, λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας.
Ο Σύλλογος Ισαραίων έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση της μάντρας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Έργο που αναμένεται να περατωθεί σύντομα.
Η ετήσια γιορτή του Συλλόγου μας και το καθιερωμένο πανηγύρι στον Άγιο Νικόλαο θα γίνει την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο ομώνυμο εξωκλήσι.
Ο Σύλλογος για τη μετακίνηση των συμπατριωτών μας θα μισθώσει λεωφορείο. Κρατήσεις θέσεων αυστηρά ως τις 30 Απριλίου στο τηλέφωνο 6944268881.
Η πρώτη δράση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας:
Η 1η πεζοπορία στο «Αρκαδικό Μονοπάτι»
 
Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 10.00 διοργανώνεται η πρώτη πεζοπορία στη διαδρομή Ίσαρη - Πετροβούνι - Αρχαία Λυκόσουρα, μήκους 7χλμ, μια εύκολη διαδρομή με σημείο εκκίνησης το Ίσαρη. Δηλώσεις συμμετοχής στα Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;
Συνδιοργάνωση: Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. - «Νέα της Μεγαλοπόλεως» - Σύλλογος Ισαραίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 
Σε συνέχεια της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου μας, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι τον Ιούνιο, στα γραφεία μας θα γίνει η παρουσίαση του συγγραφικού έργου γνωστού Ισαραίου. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Στις 3 Μαρτίου 2019, στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό, η πρ. Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αθανασία Κυριαζή του Ιωάννη και ο Βασίλης Παρπαίρης του Νικολάου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και βάπτισαν και την κόρη τους. Το όνομα αυτής Αμαλία. Τους ευχόμαστε ολόθερμα να ζήσουν και να δουν την νεοφώτιστη τους όπως πραγματικά επιθυμούν!
Στις 21 Μαρτίου, σε ηλικία 88 ετών, απεβίωσε ο Βύρων Βιβέλης, σύζυγος της Σταυρούλας Κουτσού. Ετάφη στο Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων. Στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Δωρεές υπέρ του Συλλόγου: Γαλάτεια Ανδ. Μεντή 50€, Μπέης Θεόδωρος 50€, Καραλή Σοφία 20€, Καραλής Νικόλαος 10€, Δήμας Δημήτρης 20€, Φώτης Ζώης 20€, Ζορμπάς Δημήτρης 55€, Ανώνυμος 200€.
Σε όλους τους Απανταχού Ισαραίους, ο Σύλλογος εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
 
 
© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.