Στις 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσιάστηκε το ποιητικό έργο της Ισαραίας Μαρίας Μιστριώτη, με τίτλο «εγγύς γαρ νυκτός» από τις εκδόσεις Βεργίνα.

Στις 21 Ιανουαρίου 2018, στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του ATRIUM ATHENS HOTEL, ο Σύλλογος μας έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του. Ήταν σίγουρα ιδιαίτερη μέρα καθώς μετά από πολλά χρόνια η Πίτα του Συλλόγου κόπηκε σε χώρο εκτός του γραφείου μας.

Ανήμερα των Φώτων κόπηκε η  φετινή Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο χωριό μας. Ο πάρεδρος του χωριού μας κ. Τάκης Τσουτσουμπρής αλλά και ο Σύλλογός μας, δια της Αντιπροέδρου του, κ. Βούλας Καλοβυρνά επιμελήθηκαν την ιδιαίτερη αυτή βραδιά στον ζεστό και φιλόξενο Ξενώνα μας.

Μέσα σε ένα πραγματικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, στον Ξενώνα μας, μία όμορφη και εορταστική βραδιά. Η εξαιρετική διακόσμηση του Ξενώνα στο κλίμα των ημερών, καθώς και το πλούσιο εορταστικό τραπέζι που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι ο κ. Παντελής Δαμιανάκης, χάρισαν στους συμπατριώτες μας και στους επισκέπτες του χωριού μας, μία μοναδική βραδιά. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η βραδιά να συνεχιστεί με πολύ κέφι και να κλείσει με την ελπίδα ανάλογων μελλοντικών δράσεων.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη ανακαίνιση του κτιρίου του Κοινοτικού Γραφείου στη Κεντρική Πλατεία του χωριού. Ήταν πραγματικά ένα σημαντικό έργο, το οποίο έλαβε χώρα μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Στο κτίριο του  Κοινοτικού Γραφείου στεγάζεται ο ιερέας του χωριού μας π. Κωνσταντίνος, το Αγροτικό Ιατρείο καθώς και σημαντικό αρχείο της Κοινότητας.  Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που πάσχισαν με όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, ο δρ. Κωνσταντίνος Κουτσουμάρης του Χρήστου, με καταγωγή από το Ίσαρη Αρκαδίας, βραβεύτηκε σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση από την Ακαδημία Αθηνών, με το βραβείο «ακαδημαϊκού Περικλή Θεοχάρη» για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον κλάδο της Μηχανικής. Η εργασία είναι πρόσφατα δημοσιευμένη στο έγκρiτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Solids and Structures» ελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, σημειώνοντας παράλληλα μεγάλη απήχηση στον κλάδο.
Το γεγονός μας γεμίζει περηφάνια για τον συμπατριώτη μας και του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον.

«Περί αντικαταστάσεως υπηρέτου του εν Ίσαρι Ελλ. Σχολείου»

Ένα ακόμα σπάνιο ντοκουμέντο έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο ιστορικό αρχείο που αφορά το χωριό μας.

Επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη, στο Φ.Ε.Κ. της 19ης Ιανουαρίου 1883 με αριθμό 22 και στο άρθρο 19, αποφασίζεται η αντικατάσταση του επιστάτη  του Ελληνικού Σχολείου στο Ίσαρη, Αθ.  Γεωργόπουλου από τον Ανδρ. Τσουτσουμπρή, με μηνιαίο μισθό 22 ½ νέων δραχμών. Υπογράφει ο Υπουργός Εκκλησιαστικών και Δημόσιας Εκπαίδευσης Κ. Λομβάρδος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο του Ίσαρη Γιάννη Φιλιππούση από το Βάστα για την ανάδειξη αυτού του μοναδικού και συνάμα σπανίου αρχείου.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στα γραφεία του Συλλόγου μας!!!. Παιδικές φωνές, πολύχρωμα μπαλόνια και Χριστουγεννιάτικη μουσική  πλημμύρισαν τα γραφεία στην Ερμού. Το Ξωτικό των Χριστουγέννων διασκέδασε τους μικρούς Ισαραίους  με πολλά παιχνίδια και χορό. Στο τέλος ο Άγιος Βασίλης μοίρασε πολλά δώρα και αναμνηστικά.

 

Φωτογραφίες από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο χωριό μας. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στη Κεντρική Πλατεία, από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κύριο Τσουτσουμπρή Πανάγιώτη και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, κυρία Καλοβυρνά Σταυρούλα. Πλήθος συμπατριωτών μας συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.