Το χωριό μας μετά τον 15Αύγουστο, επανήλθε στους γνώριμους ήσυχους και φθινοπωρινούς ρυθμούς του.
Τους περασμένους μήνες, δύο σημαντικά έργα έγιναν στο χωριό μας: Το καλντερίμι από τη βρύση του Μπάκου έως τον δημόσιο δρόμο και ο εξωραϊσμός του προαυλίου χώρου του Αγίου Βασιλείου.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Σύλλογος Ισαραίων έδωσε το παρών στη Παλαιά Βουλή, σε εκδήλωση, με αφορμή την 197η Επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς, « Η Αρκαδία στην Επανάσταση του 1821».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης, «Καλλιστώ», μας τίμησε με την παρουσία του, στην Θεία Λειτουργία του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Την Τετάρτη 12/09 επισκέφτηκα την κυρία Βασιλεία Ρηγοπούλου, ιδιοκτήτρια της Art Estate Gallery. Παραδώσαμε τον Έπαινο Συμμετοχής της στην έκθεση «Η Τέχνη Ταξιδεύει στο Ίσαρη».

Στις 10 Αυγούστου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βασταίων, οργανώθηκε εκδρομή- ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Οι τυχεροί εκδρομείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του Αρχαίου Θεάτρου για πάνω από δύο ώρες και πραγματικά απόλαυσαν ένα σπάνιο πολιτιστικό γεγονός.

Ο Σύλλογος Ισαραίων ανακοινώνει στα  μέλη του, στους φίλους του και σε όλους τους συμπατριώτες το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του δράσεων που θα λάβουν χώρα στο χωριό μας τις ημέρες του 15Αυγουστου:

Ο Σύλλογος Ισαραίων ανακοινώνει στα  μέλη του, στους φίλους του και σε όλους τους συμπατριώτες το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του δράσεων που θα λάβουν χώρα στο χωριό μας τις ημέρες του 15Αυγουστου:

12 Αυγούστου 2017: Μοναδική μουσική βραδιά στη πλατεία του χωριού μας με την Ειρήνη Ζορμπά....και τη παρέα της!

ΤΟΥ ΡΟΥΣΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΑΡΗ: Το φετινό Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής ή του Ρουσαλιού, όπως ξενικά λέγεται, εορτάστηκε στο χωριό μας με τη τέλεση μνημόσυνου στη μνήμη των προγόνων μας, στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου, στο κοιμητήριο του χωριού μας. Το παρών έδωσαν ο π. Νεκτάριος και ο π. Κωνσταντίνος, αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας, τιμώντας έτσι τις ψυχές των προσφιλών τους ανθρώπων. Ακολούθησε επιμνημόσυνο τραπέζι στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και ανοιξιάτικο κλίμα πραγματοποιήθηκε φέτος  το πανηγύρι του   Αγίου Νικολάου στο χωριό μας. Η ημέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία και ακολούθησε   Αρτοκλασία, με παρουσία πλήθους Ισαραίων, πολλών επισκεπτών, αλλά και φίλων από τα γειτονικά χωριά. Ο πατέρας Νεκτάριος και ο πατέρας Κωνσταντίνος τίμησαν με τη παρουσία τους την ημέρα αυτή. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

"Φωτογραφικό οδοιπορικό στην ιστορική βρύση του Κούκη, στη κάτω γειτονιά".  (Φωτογράφος: Τώνια Ασημακοπούλου, 2018)

Στις 22 Απριλίου 2018, το πρωί, στα, πάντα, φιλόξενα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Της Συνέλευσης προήδρευσε ο Γιώργος Κατριβάνος, ο οποίος με την εμπειρία του ,κατεύθυνε τη διαδικασία άψογα. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο Σύλλογός μας το βράδυ της Ανάστασης προσέφερε στους παρευρισκόμενους στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου παραδοσιακά αυγά και Πασχαλινά κουλούρια. Και του χρόνου!.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ισαραίων αλλά και των συγχωριανών μας αποκαταστάθηκε στο βαθμό που επιτρεπόταν το παλαιότερο επιτύμβιο οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο του χωριού μας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ, ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Γέρακα Αττικής. Πάνω από 50 συμπατριώτες μας παρακολούθησαν τους Γ' Χαιρετισμούς καθώς και το κύρηγμα του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα.

Στις 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσιάστηκε το ποιητικό έργο της Ισαραίας Μαρίας Μιστριώτη, με τίτλο «εγγύς γαρ νυκτός» από τις εκδόσεις Βεργίνα.