ΤΟΥ ΡΟΥΣΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΑΡΗ: Το φετινό Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής ή του Ρουσαλιού, όπως ξενικά λέγεται, εορτάστηκε στο χωριό μας με τη τέλεση μνημόσυνου στη μνήμη των προγόνων μας, στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου, στο κοιμητήριο του χωριού μας. Το παρών έδωσαν ο π. Νεκτάριος και ο π. Κωνσταντίνος, αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας, τιμώντας έτσι τις ψυχές των προσφιλών τους ανθρώπων. Ακολούθησε επιμνημόσυνο τραπέζι στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και ανοιξιάτικο κλίμα πραγματοποιήθηκε φέτος  το πανηγύρι του   Αγίου Νικολάου στο χωριό μας. Η ημέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία και ακολούθησε   Αρτοκλασία, με παρουσία πλήθους Ισαραίων, πολλών επισκεπτών, αλλά και φίλων από τα γειτονικά χωριά. Ο πατέρας Νεκτάριος και ο πατέρας Κωνσταντίνος τίμησαν με τη παρουσία τους την ημέρα αυτή. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

"Φωτογραφικό οδοιπορικό στην ιστορική βρύση του Κούκη, στη κάτω γειτονιά".  (Φωτογράφος: Τώνια Ασημακοπούλου, 2018)

Στις 22 Απριλίου 2018, το πρωί, στα, πάντα, φιλόξενα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Της Συνέλευσης προήδρευσε ο Γιώργος Κατριβάνος, ο οποίος με την εμπειρία του ,κατεύθυνε τη διαδικασία άψογα. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο Σύλλογός μας το βράδυ της Ανάστασης προσέφερε στους παρευρισκόμενους στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου παραδοσιακά αυγά και Πασχαλινά κουλούρια. Και του χρόνου!.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ισαραίων αλλά και των συγχωριανών μας αποκαταστάθηκε στο βαθμό που επιτρεπόταν το παλαιότερο επιτύμβιο οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο του χωριού μας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ, ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Γέρακα Αττικής. Πάνω από 50 συμπατριώτες μας παρακολούθησαν τους Γ' Χαιρετισμούς καθώς και το κύρηγμα του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα.

Στις 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσιάστηκε το ποιητικό έργο της Ισαραίας Μαρίας Μιστριώτη, με τίτλο «εγγύς γαρ νυκτός» από τις εκδόσεις Βεργίνα.

Στις 21 Ιανουαρίου 2018, στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του ATRIUM ATHENS HOTEL, ο Σύλλογος μας έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του. Ήταν σίγουρα ιδιαίτερη μέρα καθώς μετά από πολλά χρόνια η Πίτα του Συλλόγου κόπηκε σε χώρο εκτός του γραφείου μας.

Ανήμερα των Φώτων κόπηκε η  φετινή Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο χωριό μας. Ο πάρεδρος του χωριού μας κ. Τάκης Τσουτσουμπρής αλλά και ο Σύλλογός μας, δια της Αντιπροέδρου του, κ. Βούλας Καλοβυρνά επιμελήθηκαν την ιδιαίτερη αυτή βραδιά στον ζεστό και φιλόξενο Ξενώνα μας.

Μέσα σε ένα πραγματικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, στον Ξενώνα μας, μία όμορφη και εορταστική βραδιά. Η εξαιρετική διακόσμηση του Ξενώνα στο κλίμα των ημερών, καθώς και το πλούσιο εορταστικό τραπέζι που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι ο κ. Παντελής Δαμιανάκης, χάρισαν στους συμπατριώτες μας και στους επισκέπτες του χωριού μας, μία μοναδική βραδιά. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η βραδιά να συνεχιστεί με πολύ κέφι και να κλείσει με την ελπίδα ανάλογων μελλοντικών δράσεων.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη ανακαίνιση του κτιρίου του Κοινοτικού Γραφείου στη Κεντρική Πλατεία του χωριού. Ήταν πραγματικά ένα σημαντικό έργο, το οποίο έλαβε χώρα μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Στο κτίριο του  Κοινοτικού Γραφείου στεγάζεται ο ιερέας του χωριού μας π. Κωνσταντίνος, το Αγροτικό Ιατρείο καθώς και σημαντικό αρχείο της Κοινότητας.  Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που πάσχισαν με όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, ο δρ. Κωνσταντίνος Κουτσουμάρης του Χρήστου, με καταγωγή από το Ίσαρη Αρκαδίας, βραβεύτηκε σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση από την Ακαδημία Αθηνών, με το βραβείο «ακαδημαϊκού Περικλή Θεοχάρη» για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον κλάδο της Μηχανικής. Η εργασία είναι πρόσφατα δημοσιευμένη στο έγκρiτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Solids and Structures» ελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, σημειώνοντας παράλληλα μεγάλη απήχηση στον κλάδο.
Το γεγονός μας γεμίζει περηφάνια για τον συμπατριώτη μας και του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον.

«Περί αντικαταστάσεως υπηρέτου του εν Ίσαρι Ελλ. Σχολείου»

Ένα ακόμα σπάνιο ντοκουμέντο έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο ιστορικό αρχείο που αφορά το χωριό μας.

Επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη, στο Φ.Ε.Κ. της 19ης Ιανουαρίου 1883 με αριθμό 22 και στο άρθρο 19, αποφασίζεται η αντικατάσταση του επιστάτη  του Ελληνικού Σχολείου στο Ίσαρη, Αθ.  Γεωργόπουλου από τον Ανδρ. Τσουτσουμπρή, με μηνιαίο μισθό 22 ½ νέων δραχμών. Υπογράφει ο Υπουργός Εκκλησιαστικών και Δημόσιας Εκπαίδευσης Κ. Λομβάρδος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο του Ίσαρη Γιάννη Φιλιππούση από το Βάστα για την ανάδειξη αυτού του μοναδικού και συνάμα σπανίου αρχείου.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στα γραφεία του Συλλόγου μας!!!. Παιδικές φωνές, πολύχρωμα μπαλόνια και Χριστουγεννιάτικη μουσική  πλημμύρισαν τα γραφεία στην Ερμού. Το Ξωτικό των Χριστουγέννων διασκέδασε τους μικρούς Ισαραίους  με πολλά παιχνίδια και χορό. Στο τέλος ο Άγιος Βασίλης μοίρασε πολλά δώρα και αναμνηστικά.